Εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων

Λίγα λόγια για εμάς…

Η «Εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων» είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 1987, από Ανδριώτες επιστήμονες, από αγάπη για την Άνδρο και την Επιστήμη.

Σκοπός

Το σωματείο ιδρύθηκε για έναν και μόνο σκοπό:

Για την προβολή και ανάπτυξη της Άνδρου!

Όλες μας οι ενέργειες, οι δράσεις, οι εκδηλώσεις και όλη μας η μέριμνα αποσκοπούν σε αυτόν τον απλό αλλά τόσο σημαντικό για εμάς σκοπό.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για όλες τις δραστηριότητες της Εταιρείας στη σελίδα χρονολόγιο δράσεων.

Αποστολή

Η Άνδρος, ο τόπος και οι άνθρωποί της, τα ήθη και τα έθιμα, η πολιτιστική της και πνευματική της κληρονομιά, αποτελούν τον ανεκτίμητο θησαυρό που επιθυμούμε όχι απλώς να διαφυλάξουμε, αλλά να προβάλλουμε και να αναπτύσσουμε συνεχώς και αόκνως.

Για αυτό, εμείς στην Εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων, φροντίζουμε για τη(ν):

Συμβολή μέσω μελετών και τεχνολογικής βοήθειας

Κάθε φορέας, που αποβλέπει στην πρόοδο και στην ανάπτυξη της νήσου Άνδρου, έχει την υποστήριξή μας. Οι γνώσεις και η τεχνογνωσία, που συλλογικά κατέχουμε ως Εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων, είναι στη διάθεση του καθενός που εργάζεται για το καλό του νησιού μας και των ανθρώπων του.

 

Παροχή υποστήριξης και βοήθειας σε όλους τους Ανδριώτες

Είμαστε διατεθειμένοι να συνδράμουμε, όπως αποδεδειγμένα το έχουμε κάνει πολλές φορές, κάθε μέλος ή Ανδριώτη/Ανδριώτισσα που χρειάζεται την οποιαδήποτε υποστήριξη, για την εκπλήρωση των επιστημονικών ή επαγγελματικών του επιδιώξεων.

 

Σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των Ανδριωτών επιστημόνων

Το σωματείο μας οργανώνει και πραγματοποιεί ποικίλες εκδηλώσεις επιστημονικού, κοινωνικού και μορφωτικού περιεχομένου. Μέσα από αυτές, επιτυγχάνεται τόσο η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των μελών μας όσο και η ανύψωση της επιστημοσύνης τους.

 

Εξύψωση μελών και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ τους

Η ανάπτυξη αισθήματος συναδελφοσύνης και αλληλεγγύης αποτελεί βασικό συστατικό κάθε σωματείου. Η Εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων διατηρεί τις διαπροσωπικές αυτές σχέσεις ως κόρην οφθαλμού.

 

Μελέτη, καλλιέργεια και ανάπτυξη των επιστημών

Είμαστε πρώτα και κύρια Ανδριώτες και Ανδριώτισσες, αλλά δεν παύουμε να παραμένουμε ταγμένοι στις επιστήμες που κάθε ένας από εμάς υπηρετεί. Προς τούτο, το σωματείο μας αποτελεί επιπλέον και κέντρο μελέτης και ανάπτυξης επιστημονικής γνώσης.

 

Ο οποιοσδήποτε επιθυμεί να συνεισφέρει σε αυτόν τον σκοπό είναι καλοδεχούμενος να δημοσιεύσει τη μελέτη ή το άρθρο του στον ιστότοπό μας.