ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Η «Εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων» είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 1987, από Ανδριώτες επιστήμονες, από αγάπη για την Άνδρο και την Επιστήμη.

Σκοπός

Το σωματείο ιδρύθηκε για έναν και μόνο σκοπό:

Για την προβολή και ανάπτυξη της Άνδρου!

Όλες μας οι ενέργειες, οι δράσεις, οι εκδηλώσεις και όλη μας η μέριμνα αποσκοπούν σε αυτόν τον απλό αλλά τόσο σημαντικό για εμάς σκοπό.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για όλες τις δραστηριότητες της Εταιρείας στη σελίδα χρονολόγιο δράσεων.

Αποστολή

Η Άνδρος, ο τόπος και οι άνθρωποί της, τα ήθη και τα έθιμα, η πολιτιστική της και πνευματική της κληρονομιά, αποτελούν τον ανεκτίμητο θησαυρό που επιθυμούμε όχι απλώς να διαφυλάξουμε, αλλά να προβάλλουμε και να αναπτύσσουμε συνεχώς και αόκνως.

Για αυτό, εμείς στην Εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων, φροντίζουμε για τη(ν):

  • Συμβολή μέσω μελετών και τεχνολογικής βοήθειας

Κάθε φορέας, που αποβλέπει στην πρόοδο και στην ανάπτυξη της νήσου Άνδρου, έχει την υποστήριξή μας. Οι γνώσεις και η τεχνογνωσία, που συλλογικά κατέχουμε ως Εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων, είναι στη διάθεση του καθενός που εργάζεται για το καλό του νησιού μας και των ανθρώπων του.

  • Παροχή υποστήριξης και βοήθειας σε όλους τους Ανδριώτες

Είμαστε διατεθειμένοι να συνδράμουμε, όπως αποδεδειγμένα το έχουμε κάνει πολλές φορές, κάθε μέλος ή Ανδριώτη/Ανδριώτισσα που χρειάζεται την οποιαδήποτε υποστήριξη, για την εκπλήρωση των επιστημονικών ή επαγγελματικών του επιδιώξεων.

  • Σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των Ανδριωτών επιστημόνων

Το σωματείο μας οργανώνει και πραγματοποιεί ποικίλες εκδηλώσεις επιστημονικού, κοινωνικού και μορφωτικού περιεχομένου. Μέσα από αυτές, επιτυγχάνεται τόσο η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των μελών μας όσο και η ανύψωση της επιστημοσύνης τους.

  • Εξύψωση μελών και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ τους

Η ανάπτυξη αισθήματος συναδελφοσύνης και αλληλεγγύης αποτελεί βασικό συστατικό κάθε σωματείου. Η Εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων διατηρεί τις διαπροσωπικές αυτές σχέσεις ως κόρην οφθαλμού.

  • Μελέτη, καλλιέργεια και ανάπτυξη των επιστημών

Είμαστε πρώτα και κύρια Ανδριώτες και Ανδριώτισσες, αλλά δεν παύουμε να παραμένουμε ταγμένοι στις επιστήμες που κάθε ένας από εμάς υπηρετεί. Προς τούτο, το σωματείο μας αποτελεί επιπλέον και κέντρο μελέτης και ανάπτυξης επιστημονικής γνώσης.

Ο οποιοσδήποτε επιθυμεί να συνεισφέρει σε αυτόν τον σκοπό είναι καλοδεχούμενος να δημοσιεύσει τη μελέτη ή το άρθρο του στον ιστότοπό μας.

Δράσεις

Η Εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων, πιστή στον σκοπό και στην αποστολή της, έχει παρουσιάσει και συνεχίζει να παρουσιάζει αξιόλογο έργο, με μόνιμο μέλημά την προβολή και ανάπτυξη της Άνδρου.

Στο παρακάτω χρονολόγιο, μπορείτε να βρείτε τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, ημερίδες, ομιλίες, δράσεις και δραστηριότητες, σε κάθε έκφανση και κλάδο της Επιστήμης, που έχει πραγματοποιήσει η Ε.Α.Ε., από την ίδρυσή της το 1987, μέχρι σήμερα.

2007 – 2016

2016

Ημερίδα με θέμα «Τα επαγγέλματα της ναυτιλίας: παρόν και μέλλον».

Ιούλιος 2016

Εκδήλωση με θέμα «Γεωλογία και υδρογεωλογία της νήσου Άνδρου».

Φεβρουάριος 2015

Διάλεξη με θέμα «Γεωλογική δομή και ιστορία της νήσου Άνδρου».

2014

Ημερίδα με θέμα «Επιπτώσεις των πυρκαγιών στις ειδικές – εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην Άνδρο».

2014

Έκδοση, από την Ε.Α.Ε., του τόμου «Θεόφιλος Καΐρης», από τα πρακτικά επιστημονικού συμποσίου που πραγματοποιήθηκε στις 16-18 Σεπτεμβρίου 2011 στην Άνδρο.

2013

Ημερίδα με θέμα «Το τοπίο και η βιοποικιλότητα στην Άνδρο».

2011

Τριήμερο συμπόσιο για τον φιλόσοφο Θεόφιλο Καΐρη, στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας Άνδρου.

2009

Ομιλία από τον κ. Σταμάτη Σταματιάδη με θέμα «Αειφόρος ανάπτυξη φυσικών πόρων», στο Μουσείο Γουλανδρή «ΓΑΙΑ» στην Κηφισιά.

2008

Τρίτο συνέδριο για τον φιλόσοφο καθηγητή Βασίλειο Τατάκη, στον Πύργο Αγαδάκη του οικισμού Απατούρια Αποικίων Άνδρου.

2007

Εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας Άνδρου για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Άνδρου, με θέμα «Αλλαγή κλιματικών συνθηκών & προστασία περιβάλλοντος», από τη μετεωρολόγο κα Μαγδαληνή Τζανάκου.

1997 – 2006

2006

Έκδοση, από την Ε.Α.Ε., των πρακτικών της Γ’ Συνάντησης στη μνήμη του Α. Εμπειρίκου: «Ο Ανδρέας Εμπειρίκος και η Άνδρος – Οι ιστορικές και κοινωνικές ρίζες».

2005

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια λειτουργίας του Εμπειρικείου Γυμνασίου Άνδρου, με παράλληλο εντοιχισμό δίσκου με τα πρόσωπα των Σταματίου & Ευγενίας Εμπειρίκου, ιδρυτών του Γυμνασίου, στην πρόσοψη του σχολείου.

2004

Συνέδριο στη μνήμη Μιχάλη Δερτούζου, καθηγητή Πληροφορικής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο M.I.T. των Η.Π.Α., με τοποθέτηση της προτομής του στην ομώνυμη πλατεία του Δήμου Άνδρου.

2004

Γ’ Συνάντηση στη μνήμη του Ανδρέα Εμπειρίκου, Χώρα Άνδρου, με τοποθέτηση της προτομής του στην πλατεία Γηροκομείου της Χώρας Άνδρου – 17-18 Ιουλίου 2004.

2001

Α’ συνάντηση στην Άνδρο, για τον φιλόσοφο καθηγητή Βασίλειο Τατάκη, με τοποθέτηση της προτομής του στην πλατεία Γηροκομείου της Χώρας Άνδρου.

1998

Ημερίδα στην Άνδρο, με θέμα «Βιολογικός καθαρισμός λυμάτων Χώρας και ευρύτερης περιοχής».

1987 – 1996

1996

Ομιλία από την καθηγήτρια κα Αρβανίτη-Βλαβανού, στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας Άνδρου, με θέμα «Κέρδος και περιβάλλον», σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.

1995

Ομιλία από τον γιατρό κον Τηλέμαχο Βασιλόπουλο, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, με θέμα «Στρες: Άγχος, αίτια, αντιμετώπιση, θεραπεία».

1994

Εκπονήθηκε και διεξήχθη στην Άνδρο το πρόγραμμα «Συμβουλευτική γονέων και δημιουργική απασχόληση».

1992

Κατόπιν ενεργειών της Ε.Α.Ε., ο Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ., ως φορέας, αναλαμβάνει την επισκευή του διατηρητέου κτηρίου του «Παρθεναγωγείου», στη Μεσαριά Άνδρου.

1992

Έρευνα της χημικής συστάσεως των πηγαίων υδάτων της Άνδρου και έκδοση του τεύχους «Υδάτινος Πλούτος της Άνδρου».

1991

Διαλέξεις των Νικολάου Κατσιώτη και Γεωργίου Δανιόλου.

1990

Έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, με τίτλο «Έκθεση Εικαστικών Τεχνών Ανδρίων Καλλιτεχνών».

1989

Μελέτη ανακύκλωσης σκουπιδιών.

1987

Ίδρυση της Εταιρείας Ανδρίων Επιστημόνων.

Κοινοποίησε ή στείλε αυτήν τη σελίδα στους φίλους σου:

Scroll to Top